12 نکتهای که باید هنگام فروش آنلاین به آن توجه کرد
تابحال سعی کرده اید چیزی را آنلاین بفروشید؟ و آیا موفق بوده اید؟
و یا اینکه به سختی تونستین ساعتی رو که مادربزرگتون برای فارغ التحصیلی بهتون داده بود رو به دلیل بحران مالی بفروشید؟
نگران نباشید ما اینجاییم تا رازهایی رو درباره تجارت الکترونیک به شما یاد بدیم تا در این کار حرفهای بشید.
از شماره 12 شروع میکنیم
12. بهترین قیمت را تعیین کنید
وقتی قیمت بالایی را انتخاب میکنید، خریداران متوجه آن میشوند و حتی قبل از اینکه روی تبلیغ شما کلیک کنند، به قیمت آن فکر میکنند. اگر نوشابه بی نظیر اشک تکشاخ را تولید کنید، میبینید که همیشه در هر وبسایت و اپلیکیشنی که استفاده میکنید رقابت وجود دارد. حتی اگه عکس های حرفه ای به آن اضافه کنید و در توضیح بنویسید که چقدر محصولتون با ارزشه باز هم مردم به برچسب قیمت نگاه میکنند.
اگر قصد فروش یک محصول رایج را داشته باشید، باید بدونید که خریداران با صد محصول مشابه دیگر روبه رو میشوند که اکثرشون براساس قیمت از پایین به بالا طبقه بندی میشوند. اگر شما در بالای این هرم قرار بگیرید احتمالا مردم حتی محصول شما را نمیبینند. پس قیمت میانه را در نظر بگیرید و یا اگر میخواهید جنستون رو سریعتر بفروشید قیمت پایین تر از رقباتون انتخاب کنید. دقت کنید قیمتی که انتخاب میکنید نباید بالاتر از قیمت بازار باشد، چه کسی یه محصول استفاده شده رو به قیمت بالاتر از نوئِش میخره؟
11. زمانبندی مناسب را انتخاب کنید
سعی کنید روزهایی از هفته رو برای قرار دادن یک آگهی آنلاین انتخاب کنید که در آن زمان، افراد بیشتری آنلاین باشند. روزهایی که مردم حقوق دریافت کردهاند هم زمان مناسبی برای این کار است.
اگر قصد فروش چیزی را در یک حراج شبانه دارید، به یاد داشته باشید، حراجی هایی که بعد از نصفه شب به پایان میرسند بدترین هستند چون خریداران بیشترین فعالیت را در ساعات پایانی حراج و حتی دقایق پایانی انجام میدهند و آنها تا نصفه شب بیدار نمیمانند تا محصول شمارو خریداری کنند. پس سعی کنید جوری برنامه ریزی کنید تا حراج بین ساعت 8تا10 شب روزهای هفته، یعنی در زمان اوج فعالیتهای اینترنتی پایان یابد. و از عصر پنجشنبه و جمعه خودداری کنید چون اکثر مردم بیرون هستند.
10.فصلهای سال را در نظر بگیرید
شما هیچوقت در ماههای تیر یا مرداد یک جفت اسکی نمیخرید. و به همین ترتیب در خرداد ماه لباس های تابستانی میخرید نه آذر ماه مگراینکه در آب و هوای استوایی زندگی کنید.
فکر میکنم فهمیدین که منظورم چیه، فروش هرچیزی زمان مناسب خودش رو داره، و شما باید برنامه ریزی کنید و تا اون موقع منتظر بمانید تا در نهایت به نفع شما شود. اگر نمیتونید منتظر بمانید تا فصل مناسب فروش کالایی که دارید برسد، خودتون رو برای گرفتن پول کمتر آماده کنید. لوازم کامپیوتر، قطعات خودرو و موارد مشابه آنها فصل خاصی برای فروش ندارند.
9.یک پروفایل قابل اطمینان بسازید
مردم دوست دارند بیشتر از یک فروشنده قابل اعتماد خرید کنند، پس یک نام کاربری ساده و حرفه ای انتخاب کنید. اگر یک نوع کالای خاص رو میفروشید میتونید اونو به نام کاربریتون اضافه کنید. اگر با مشتری هاتون صمیمی باشید اونها بازخورد های مثبتی به شما منتقل میکنند. اگر جدیدا کار کردن با یک وبسایت مانند ebay یا نمونههای داخلی رو شروع کرده اید میتوند سابقه خوبی با انتقال بازخورد مثبت به دیگر فروشندگان برای خودتون ایجاد کنید. این ممکنه یک سرمایه گذاری کوچک و باارزش باشه.
8. یک پاداش اضافه کنید
همه عاشق هدیه هستند. بازاریابان مدتهاست که از این ترفند برای فروش محصولاتی که خیلی محبوب نیستند استفاده میکنند. یک هدیه یا جایزه باعث ارزشمند شدن خرید در چشم خریدار میشود. این راهکار مخصوصا وقتی عرضه یک کالا در بازار زیاد باشد خیلی خوب کار میکنه. مثلا هنگام فروش یک لپ تاپ یک فلش مموری یا هدفون را به عنوان هدیه پیشنهاد دهید. یک اسباب بازی همراه با لباس های بچه گانه پیشنهاد خوبیه. دقت کنید در ابتدای آگهی جایزه رو ذکر کنید.
7.فروش به صورت دسته ای را امتحان کنید.
این ترفند مخصوصا برای لباس مناسب است. دسته بندی چند چیز مشابه در یک بسته را امتحان کنید. مثلا یک دست لباس تابستانی، یا پنج تیشرت برای یک بچه 3ساله. خریداران خرید بیش از یک کالا با قیمت مناسب را دوست دارند.
6.بگذارید خریدار چانه بزند
یک قیمت خیلی پایین ممکنه خریدار رو به شک بندازه و با خودش بگه که شاید کالا نقص داشته باشه و به همان خوبی که فروشنده میگه نباشه. پس اگه میخواید جنستون رو به قیمت پایین بفروشید، قیمت را بالاتر بزنید و ذکر کنید که به خریدار واقعی تخفیف میدین. این جمله فریبنده حتی توجه کسانی که قصد خرید این محصول راهم نداشتند جلب میکند. وقتی با قیمت پایینتر موافقت میکنید، مشتریتون رو خوشحال میکنید درحالی که همون مبلغی که از اول براش برنامه ریزی کرده بودین رو میگیرید.
5. هزینه حمل ونقل را در نظر بگیرید
اینترنت مردم نواحی و قسمت های مختلف یک کشور یا جهان رو در کنار همدیگر جمع کرده، و اغلب فروشندگان مجبور هستند وسایل را برای خریداران ارسال کنند. وقتی آگهی را قرار میدهید در مورد تحویل آن فکر کنید، چه کسی هزینه حمل ونقل یا پیک رو پرداخت میکنه؟ حتما این موارد را در توضیحات ذکر کنید و یا آن را با خریدار درمیان بگذارید تا بعدا دلخوری پیش نیاید.
4. هرگز قبول نکنید جنسی را به خاطر کسی نگه دارید
اگر تجربه فروش آنلاین را داشته باشد به احتمال زیاد با افرادی برخورد داشته اید که از شما میخواهند مثلا لباس را تا فردا، دوشنبه و یا تا روز واریز حقوق و… نگه دارید. شما میتونید مهربان و دلسوز باشید و منتظرشان بمانید اما باید بدونید که آنها هیچ تعهدی ندارند و به راحتی میتونن نظرشون رو عوض کنند و لباس رو نخرند.
در فروش آنلاین زمان بر علیه شماست، اگر کسی پیدا شد و خواست لباس شما رو فورا بخرد، لباس رو بهش بفروشید و اصلا در مقابل کسی که از شما خواسته منتظر بمانید احساس گناه نکنید.
3.روی توضیحات محصول کار کنید
توضیحات محصول میتونه باعث فروش رفتن یا نرفتن محصول بشه. بنابراین توضیحات بهتر است مختصر مفید و حاوی کلیدواژه های مناسب باشد. فکر کنید شما یک خریدار هستید، قبل از خرید یک محصول چه چیزی را میخواید بدونید؟
ذکر جزئیات وشرایط محصول یک ضرورت است در غیر این صورت، خریداران برای دریافت اطلاعات مجبورند به شما زنگ بزنند و یا کلا آگهیتون رو نادیده میگیرند. چیزی که میتونید بهش اضافه کنید اینه که چرا تصمیم به فروش دارید که در 99 درصد موارد دلیلش نیاز داشتن به پوله، کاملا واضحه. روی یک عنوان جذاب و توضیحات حرفه ای کار کنید. از اشتباهات املایی وتایپی خودداری کنید و از ایموجی استفاده نکنید چون باعث میشه غیرحرفه ای به نظر برسه. از قالب بندی غافل نشید، ساختاربندی مناسب بسیار اهمیت داره.
صادق باشید و محصولتون هر نقصی دارد را بیان کنید. و خریداران را با دریافت یک محصول معیوب عصبانی نکنید. اگر بسته بندی محصول و دفترچه هاشو هنوز دارید به خریدار اطلاع دهید، میتونید مبلغ بالاتر بگیرید. میتونید از کلمات کلیدیه بهترین شرایط خرید یا برند جدید استفاده کنید. محصولتون رو در دستهبندی مناسب قرار بدین، اگر آن را در دسته نامناسب قرار بدین، پیدا کردنش برای خریداران سختتر خواهد بود.
2.عکسهای خوبی بگیرید
تا حالا براتون پیش اومده که یک هتل رو از روی عکسهای زیبایی که روی سایتش گذاشته انتخاب کنید، اما بعد فهمیده باشید که دقیقا مثل هتلهای دیگه بوده؟ همین قانون برای محصولات شما صدق میکنه. من بهتون پیشنهاد نمیکنم که از فوتوشاپ استفاده کنید اما گرفتن چندتا عکس خوب یکی از قدم های رسیدن به موفقیت است. از وبسایتها و آگهی های دیگه برای ایده گرفتن استفاده کنید، سپس تعداد زیادی عکس از زوایای مختلف بگیرید. مثلا اگه قصد فروش لباس دارید قبل از عکس برداری خوب اتوش کنید و سعی کنید مارک و اتیکت ها در عکس دیده شود.
اگر قصد فروش یک وسیله الکترونیکی را دارید، در صورت امکان از کارت گارانتی و دفترچه راهنما هم عکس بگرید. صادق باشید و اگر نقص دارد از آن هم عکس بگیرید، چون این کار باعث صرفه جویی در وقت شما میشود و دیگه لازم نیست به تعداد زیادی سوال در مورد اندازه خراش یا شکستگی محصول پاسخ بدین. اگه نمیتونید عکسهای حرفه ای بگیرید چندتا اسکرین شات از عکسهایی که کارخانه سازنده روی وبسایتش قرار داده بگیرید آنها همیشه عکسهای زیبای زیادی روی وبسایتشون دارند.
1.قوانین امنیتی را دنبال کنید
هر وبسایتی که امکان فروش آنلاین محصولات را به کاربرانش میدهد، قوانین امنیتی خود را دارد. بنابراین اگر از شما خواست که آن را بخوانید آنها را نادیده نگیرید. مواردی که همیشه به کارتون میاد یکسری استانداردها هستند: اطلاعات شخصی خود را افشا نکنید، اگر با یک خریدار قرار میگذارید یک مکان عمومی را انتخاب کنید و یا از دوستتون بخواهید همراهیتون کنه، افراد غریبه رو برای بازدید از محصول به خونتون راه ندید، اگر یک وسیله الکترونیکی را میفروشید، از شماره سریال آن عکس بگیرید، زیرا بعضی افراد آن را با وسیله معیوب خود جابهجا میکنند و به فروشنده بازمیگردانند. در نتیجه فروشنده هم پول و هم کالای خود را از دست میدهد.
نظر شما چیه؟ آیا شما هم چیزهایی را که لازم ندارید آنلاین میفروشید؟ در کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
امیدواریم که این ویدئو هم مورد رضایتتون قرار گرفته باشه