ایجاد کسب و کار: 5 نکته اساسی که باید قبل از شروع کسب و کار بدانید
شروع یک کسب و کار برای همه مثل یک رویاست. اینکه هر روز صبح از خواب بیدار بشید و هر کاری که دوست دارید انجام بدید و پولدار شوید. اما متاسفانه تعداد کمی از ما واقعا صاحب کسب و کار میشویم. اکثر ما هرگز دایره راحتیه کارمند بودن رو ترک نمیکنیم. اما کسانی که سرانجام تصمیم جدی میگیرند که شغل خودشون رو ترک کنند و ایدهشون رو به واقعیت تبدیل کنند و به ایجاد کسب و کار بپردازند، باید 5 مورد مهم رو از قبل بدونند. چون شروع کسب و کار به راحتی که فکر میکنید نیست.
1. داشتن کسب و کار تفریح نیست.

بسیاری از مردم تصور اشتباهی در مورد اجرای کسب و کار دارند. داشتن یک بیزنس مثل چیزی که در فیلمها میبینید، سرگرمی نیست، بلکه واقعا خسته کننده است. و از همون ابتدا بعضی افراد جوری شما رو اذیت میکنن که از شروع کسب و کار پشیمون میشید. وقتی وارد کار املاک شدم خیلی هیجان زده بودم. اما همین که اقدام کردم به اجاره دادن آپارتمانها، با افرادی برخورد کردم که هیچ وقت دلم نمیخواست ببینمشون.
میتونم 100 ساعت ویدئو بسازم و فقط در مورد آدمهای نادانی که در چند ماه اول کارم دیدم، صحبت کنم. بیشتر شبیه جهنم بود تا تفریح. اگر مهارتهای اجتماعیتون رو پرورش ندید، اگر خونسرد نباشید و خشم و استرستون رو کنترل نکنید، خیلی زود کسب و کارتون رو از دست میدید. البته لحظههای شادی هم داره. مخصوصا وقتی اولین قراردادتون رو میبندید. اما اینها لحظههایی هستند که به ندرت اتفاق میافتند، مثل زمانهایی که سختیهارو پشت سر میذارید و به هدفتون میرسید. اما بیشتر اوقات کلی کار خستهکننده پیش رو دارید.
2. لازم نیست که چرخ رو دوباره اختراع کنید.

یک تصور اشتباه رایج شده، که اگه میخواهید به ایجاد کسب و کار بپردازید، باید یک چیز کاملا جدید و بیهمتا بسازید. که این تفکر اصلا درست نیست. در حقیقت شانس اینکه ایده جدید شما با شکست مواجه بشه خیلی بیشتر از چیزیه که فکر میکنید. بهترین راه برای شروع کسب و کار، مخصوصا وقتی تازه کار هستید اینه که از یک ایده که قبلا موفق عمل کرده شروع کنید، چاشنیهای خودتون رو بهش اضافه کنید و ارائهش کنید. چون این ایده قبلا ارزشیابی شده، و همه کاری که باید بکنید اینه که سخت کار کنید، تا به احتمال زیاد موفق شوید.
به همین دلیله که بیشتر شرکتهای فناوری راه اپل رو دنبال میکنند. چون اپل رهبر صنعت خودش بوده، میتونه ریسک ایدههای جدید رو بپذیره. اما شرکتهای کوچکتر نمیتونند این خطر رو بپذیرند. مثل وقتی که اپل آیفون 10 رو با این نمایشگر منتشر کرد، بیشتر شرکتها هم سریعا کپی کردند.
3. شما پول زیادی برای شروع کسب و کار نیاز ندارید.

این خبر که کسب و کارها به پول زیادی نیاز دارند تا زنده بمونند، و اینکه شما باید اجاره دفتر، حقوق کارمندان و قبضها رو پرداخت کنید، معمولا برای زمانیه که کسب و کار شما پیشرفت کرده و بزرگ شده. بیشتر کسب و کارهای کوچک برای شروع نیاز به پول زیادی ندارند. مخصوصا وقتی یک کسب و کار آنلاین باشه. اونچه که در ابتدای شروع کسب و کار بهش نیاز دارید، تلاش زیاده تا به نقطه درآمدزایی برسید. خودتون رو با فکر اینکه قبل از شروع باید پول زیادی داشته باشید، نترسونید. به یاد داشته باشید در ابتدا شما یک مدیر هستید، یک فروشنده اید، یک وکیلید، یک حسابدارید و هرچیزی که کسب و کارتون نیاز داره هستید. که این مورد نیاز داره عادات جدید و خوبی رو در خودتون پرورش بدید تا به نتایج بزرگی برسید. اینجوریه که یه کسب و کار رو با حداقل هزینهها شروع میکنید.
4. آنچه که در ایجاد کسب و کار اهمیت داره نتیجه است.

به نظرم دلیل شکست بیشتر کسب و کارها در ابتدا اینه که چون در قبال تلاش زیادی که میکنند پولی دریافت نمیکنند، دست از کار میکشند. به عنوان یک کارمند شما ذهنیت خودتون رو درمورد کسب درآمد دارید. اینکه هرچی ساعات بیشتر و سختتر کار کنید درآمد بیشتری دارید و اگر به پول کافی نرسید، دلیلی برای کار کردن نمیبینید. اما این طرز فکر برای یک کسب و کار نوپا کار نمیکنه. بزارین یه نکتهای رو بهتون بگم. پس از ایجاد کسب و کار، مشتریها براشون مهم نیست که چقدر سخت کار میکنید. مهم اینه که در پایان به نتایج مورد نظر برسید. مثلا ممکنه فردی ناراحت باشه که بیست ساعت برای ساخت یک ویدئو وقت گذاشته، اما هیچ کس اون رو تماشا نکرده، و به نظرش بیانصافیه. و بعد از کارش کنار میکشه چون نمیدونه که پس از شروع کسب و کار، چیزی که مهمه فقط نتیجه است.
5. ایده بدون اجرا بی ارزشه.

همه ما ایدههایی داریم که ممکنه جهان رو تغییر بده. هممون در رویابافی و ساختن ایده استادیم. و سریعا ایدهمون رو ارزشمند تلقی میکنیم. چون تصور میکنیم که بیماننده. اما نمیدونیم که ایدهها ارزشی ندارند، اگر به واقعیت تبدیل نشوند. هرگز خودتون رو فریب ندید، که چون ایدهتون جدیده، حتما موفق خواهید شد. ممکنه هزاران نفر قبل از شما این ایده به فکرشون رسیده باشه، اما ایده زمانی ارزشمنده که به اجرا برسه و پس از ایجاد کسب و کار ثابت بشه که کار میکنه.
و در آخر هدف این نیست که شما رو از شروع کسب و کار منصرف کنیم، بلکه بیشتر تشویق کردن شما و گفتن قسمت کوچکی از چیزی که جلو راهتونه هستش، تا شما آماده باشید.
میتونید در قسمت نظرات کسب و کارهای مورد علاقهتون رو بنویسید.
1 نظر